Въпреки някои турбулентни периоди  и промяна в своя бизнес, Sony

...
Въпреки някои турбулентни периоди  и промяна в своя бизнес, Sony
Коментари Харесай

Sony Xperia 1 IV – флагман встрани от мейнстрийма

Въпреки някои турбулентни интервали  и смяна в своя бизнес, Sony продължава да основава смарт телефони и в частност флагмани. Малко преди да забележим идващия модел от серията, който ще се споделя Sony Xperia 1 V, имаме опция да споделим усещанията си от предходната версия, която е също толкоз настояща, с помощта на хардуерните характерности и дизайна. По принцип флагманът на Sony в лицето на Xperia 1 IV е основан за консуматори и основатели на наличие, без значение дали вършат фотоси, снимат видео или стриймват мобилни игри. Но цялата тази технология си има цена. Един от главните и може би единствените проблеми на телефона е, че той дебютира на извънредно висока цена. Сега, година след премиерата си, след няколко понижения моделът към този момент може да се откри на по-ниска цена, която обаче остава доста висока – към 2500 лв..

Дали патентованата композиция от мултимедиен програмен продукт и първокласен хардуер на Sony ще бъде задоволителна, с цел да преодолее скъпата цена? Разберете това в ревюто на Sony Xperia 1 IV, което написахме за вас.

Какво би трябвало да знаете за Sony Xperia 1 IV

Sony се завръща с четвъртото потомство на премиум линията си Xperia 1. В по-голямата си част тя се придържа към същата изпитана формула като Xperia 1 III и неговите прародители. Силната камера, мощния хардуер и мултимедийните функционалности са главното преимущество на телефона. Този път обаче Xperia 1 IV ползва по-твърд метод за привличане на основателите на наличие, като се гордее с нова перископна камера с изменчиво фокусно разстояние, поддръжка на стрийминг онлайн за игри и видео и голям брой функционалности, поддържащи камерата Sony Alpha, взети от ултрапремиум и суперскъпия Xperia Pro-I.

С процесор Snapdragon 8 Gen 1, 12 GB RAM и 256 GB UFS памет в Европа и даже 512 GB в Съединени американски щати, стабилната продуктивност също е част от пакета. Въпреки това всеки, който има бегли знания за пейзажа на флагманите при смарт телефоните, ще знае, че можете да получите сходни, в случай че не и усъвършенствани спецификации на доста по-ниски цени. Вместо това Sony залага на извънредните си приложения Camera Pro, Video Pro и новото Music Pro, които са основани, с цел да дадат опция на основателите на наличие да употребяват хардуера на телефона повече, в сравнение с при други смарт телефони. В същия дух Sony остава една от дребното останали компании, които оферират 3,5-милиметров жак за слушалки и слот за microSD карта в премиум класа.

Sony не включва USB-C кабел или щепсел за зареждане в кутията, като показва като причина устойчивостта. Без пластмасови съставни елементи вътре, кутията е с 50% по-тънка и икономисва 36% от суздаването на CO2 на единица, съгласно Sony. Телефонът се зарежда с необятно публикуваните стандарти USB Power Delivery и PPS, тъй че можете да избирате от щепсели на трети страни.

Xperia 1 IV се предлага в Съединени американски щати, Англия и Европа. Има три цветови разновидността, от които можете да избирате: черен, бял и виолетов, макар че наличността зависи много.

Дизайн: Изпитан и тестван

    Gorilla Glass Victus начело и отзад     165 x 71 x 8,2 мм     185g     Странично инсталиран капацитивен скенер за пръстови отпечатъци     Класификация IP65/68     Стерео високоговорители, ситуирани отпред     3,5 мм жак за слушалки     Черно, бяло и лилаво

Основните детайли от дизайна на смарт телефоните на Sony остават непокътнати и в четвъртата им итерация. Има 3,5-милиметров жак за кабелни слушалки и слот за microSD карта за увеличение на вътрешната памет с още до 1 TB. Страничният скенер за пръстови отпечатъци в бутона за включване остава, вместо по-модерните биометрични данни в екрана или хардуерното отключване с лице. Скенерът е прецизен, откакто се настрои вярно, само че времето за отключване с допиране към момента е постепенно спрямо най-бързите варианти на пазара, макар че като цяло не е неприятно преживяване. Говорейки за това, бутонът за зареждане може да се задържи с дълготрайно натискане, с цел да започва Гугъл Assistant, което отстранява нуждата от специфичния бутон на предходното потомство.

Xperia 1 IV резервира предната настройка на стерео високоговорителите, която предлага уголемен нискочестотен диапазон. Басът към момента е непълен при някои песни, както е при всички дребни представители за смарт телефони, само че е по-добър от множеството, без изкривявания и е усъвършенстване спрямо Xperia 1 III. Предлага се и повече от задоволителна мощ на звука. Предната настройка предлага доста по-добро стерео показване от долната класификация, известна при доста други флагмански телефони.

Въпреки спомагателните портове и предните високоговорители, Xperia 1 IV предлага рейтинг IP65/68 за резистентност на вода и прахуляк. Дизайнът остава ясно изразен за Sony и макар че не се е трансформирал доста през последните години, той е добър както постоянно, а черният монолит към момента се откроява от тълпата.

Дисплей: Позната територия

    6,5-инчов 4K HDR OLED     Резолюция 3 840 x 1 644     642ppi     Съотношение на страните 21:9, периодичност на освежаване 120 Hz

4K OLED екранът на Sony наподобява ужасно, без значение дали играете игри или възпроизвеждате HDR видео. Това несъмнено е един от най-хубавите екрани на пазара, а наборът от варианти за цветови и бял баланс на Sony е разполагаем, с цел да настроите в допълнение панела по собствен усет. Единствената смяна по отношение на модела от предходното потомство е 50% нарастване на яркостта на екрана за по-добро гледане навън. Това е задоволително, с цел да има разлика при ярка външна светлина и играе роля в усъвършенстваните случаи на приложимост на Sony, като да вземем за пример снимане на видео или потребление на телефона като екран за вашия фотоапарат Sony Alpha.

Въпреки солидните спецификации неналичието на променлива периодичност на освежаване е все по-очевиден пропуск спрямо конкурентните телефони. Ще забележите, че телефонът е заключен на 60 Hz от кутията, което оставя потребителите да настроят ръчно телефона на 120 Hz за по-плавно приплъзване. Веднъж надъхан на 120Hz, телефонът остава заключен към тази стойност, което оказва негативно влияние върху живота на батерията. С наслаждение бих заменил прекомерно високата 4K резолюция, която се употребява единствено в доста характерни обстановки, за променлива периодичност на освежаване. Дори някои бюджетни телефони могат да превключват сред най-малко две честоти на освежаване, да не приказваме за премиум флагманите с LTPO технология, която може да се намали до 1Hz, с цел да се резервира батерията.

Както и предходната година, предлага се страховит екран, само че отдадеността на Sony на 4K резолюцията и съотношението на страните 21:9 може да не дава отговор на вашите съответни потребности. Високото съответствие 21:9 е отлично за многозадачна работа и скролване в обществените мрежи да вземем за пример, само че прави раздела за вести сложен за постигане с една ръка и прибавя черни ленти към нормалните 16:9 видеоклипове.

Производителност

    Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1     Adreno 730     12 GB RAM     256GB вътрешна памет със
слот за microSD карта 1TB

Задвижван от чипсета Snapdragon 8 Gen 1 на Qualcomm и 12GB RAM, продуктивността не е проблем за ежедневните ви приложения и сюжетите за многозадачна работа. Забелязах необичайно насичане, когато батерията се изтощи под 20%, само че това евентуално се дължи на понижаването на тактовата периодичност на Xperia 1 IV, с цел да пести допустимо най-вече сила. В всекидневието няма нищо фрапиращо, от което да се оплаквате.

От позиция на бенчмарковете Sony Xperia 1 IV дава смесени резултати. Резултатите на процесора в Geekbench 5 са съвсем на същото равнище като при миналогодишните модели. Всъщност той просто е изпреварен от миналогодишния Xperia 1 III, което обаче е постоянно срещано събитие при телефоните 8 Gen 1, защото наподобява, че чипът работи горещо. За страдание телефонът е един от най-ниските резултати, които сме тествали в последно време, когато става въпрос и за общосистемните бенчмаркове Antutu и PCMark, като едвам съумява да победи миналогодишния модел. Изглежда, че тук Sony дава приоритет на температурата и потреблението на сила пред оптималната продуктивност.

За страдание телефонът се показва още по-съмнително при стрес тестванията. Wild Life на 3DMark показва едно от най-лошите представяния на графичния процесор, които сме виждали, като резултатите падат под тези на предходното потомство телефони единствено след няколко осъществявания. Устойчивата продуктивност е главен проблем за телефоните от това потомство. Тук сигурно щяхме да предпочетем по-енергийно ефикасния Snapdragon 8 Plus Gen 1, като се има поради по-късният график на стартиране на пазара. По-новите телефони, работещи със Snapdragon 8 Gen 2, се показват още по-добре.

 Sony Xperia 1 IV – стрес тест в Wild Life

Този стрес тест се отразява на игрите в действителни условия. Телефонът става много парещ даже по време на сдържан гейминг, употребявайки уравновесения профил на Sony за продуктивност, като честотата на фрагментите мъчно се лимитира до постоянните 60 фрагмента в секунда. По време на по-дълги сесии на Apex Legends Mobile при оптимални настройки постоянно отбелязвах спадове до към 40 фрагмента в секунда.

По сходен метод Genshin Impact не може да задържи покрай 60 фрагмента в секунда при оптимални стойности по време на борби и подиуми с интензивни резултати на частиците. Разбира се, това са взискателни заглавия и могат да работят по-плавно за по-дълго време с по-ниски графични настройки и ограничавания на честотата на фрагментите. Но това не е най-хубавият геймърски телефон в класа си. Ако сте сериозен геймър/стриймър, евентуално ще желаете да разгледате охлаждащия аксесоар Xperia Stream на Sony.

Подобно на предходните Xperia, 1 IV поддържа 5G мрежи. Wi-Fi 6E добавя капацитета за стремително бърз транспорт на данни, при изискване че разполагате със съчетаем домакински рутер.

Xperia 1 IV пропуща и поддръжката на свръхшироколентови мрежи за съвместими аксесоари, която ще откриете в най-новите iPhone, Galaxie и Pixels телефони. В момента няма доста случаи на потребление, само че за телефон, който е толкоз безценен, би било заслужено да чакаме цялостна резистентност на бъдещето и равнопоставеност с най-хубавите.

Батерия

    Батерия с потенциал 5 000 mAh     30W кабелно зареждане     15W безжично зареждане

С по-голяма батерия с потенциал 5000 mAh (в съпоставяне с 4500 mAh от предишното поколение) очаквайте от Xperia 1 IV през целия ден работа, а постоянно и повече. Използването на 120Hz режим на екрана и снимането на доста фотоси и 4K видео ще изтощи батерията доста по-бързо, само че в края на деня телефонът към момента би трябвало да има малко излишък разполагаем. Заслужава да се означи също по този начин, че Sony твърди, че батерията към момента ще има повече от 80% потенциал след три години зареждане; това е преимущество при дълготрайна приложимост.

Бързото зареждане с 30 W посредством универсалния USB Power Delivery не е стремително бързо, само че е задоволително обичайно за съвременен флагман. Има обаче две забележки. Първата е, че времето за цялостно зареждане към момента е доста постепенно. Да, Xperia 1 IV доближава 50% за оповестените 30 минути, само че цялостното зареждане лишава час и 36 минути. Също по този начин имах проблеми с постигането на бързи скорости от няколко хипотетично съвместими щепсела. Оказа се, че телефонът е малко взискателен към кабелите, макар че всички кабели, които изпробвах, работят отлично с други телефони с USB PD. Не можах да схвана какъв тъкмо е казусът, като се изключи че по-късите кабели наподобява са за предпочитане. Без кабел и зарядно устройство в кутията приемането на бързи скорости на зареждане може да се окаже главоболие за някои консуматори.

За благополучие 15W безжично зареждане, съвместимо с Qi, нямаше такива проблеми, макар че по-ниското равнище на мощ го прави по-подходящо за малко зареждане, в сравнение с за постепенно цялостно зареждане. Налице е и назад безжично зареждане за зареждане на аксесоари с поддръжка на Qi в краен случай.

Камера: Поглед към бъдещето

    12MP OIS, двупикселен PDAF (24 мм, f/1,7, 1/1,7 инча)     12MP ултракъсофокусен, двоен пиксел PDAF (16 мм, f/2,2, 1/2,5 инча)     12 МР перископно нарастване, OIS, двупикселен PDAF (85-125 мм,, f/2,3-2,8, 1/3,5-инча)     3D iToF датчик     12MP предна камера (1/2,9-инчова)     До 4K/120 фрагмента в секунда за всички задни камери

Ако сте виждали някой от последните флагмани на Sony, ще имате добра визия какво да очаквате от тазгодишния пакет камери, въпреки и с някои доста добре пристигнали усъвършенствания. Като начало трите задни камери към този момент поддържат безусловно превъзходните благоприятни условия на Sony за следене на погледа и автоматизирано фокусиране с различаване на обекти, допълнени с режим на серия от 20 фрагмента в секунда за екшън фотоси. Автофокусът е измежду най-хубавите, които съм виждал в този отрасъл, като превъзхожда и някои безогледални фотоапарати и подсигурява, че (на практика) всяка фотография е кристално ясна.

Обработката на цветовете на Sony продължава да е на страната на реализма, само че наподобява малко по-ярка от предходната година, макар че от време на време небето страда от виолетов нюанс. Най-добрите в класа си цветове се допълват от баланс на бялото с изкуствен интелект и RGB инфрачервен датчик. Като цяло има меко показване, което има за цел да имитира външния тип на безогледален фотоапарат от висок клас. Въпреки това по-малкият темперамент на мобилните датчици на Sony води до прочут звук и загуба на елементи, което някои могат да оценят като липса на заостреност спрямо конкурентните телефони. Предпочитам по-лек метод към обработката, тъй че в множеството случаи съм удовлетворен от резултатите на Sony.

HDR обработката е усъвършенствана тази година, както във връзка с експозицията, по този начин и на цветовете, само че постоянно ще получавате недоекспонирани резултати в по-сенчести среди. Sony към момента не включва специфичен нощен режим, като избира автоматизираното различаване на слаба светлина, обвързано с дълго време на експозиция, което я прави уязвима към размазване. Въпреки това усъвършенстваните HDR благоприятни условия на телефона редуцират това време на експонация и водят до по-добри фотоси при слаба светлина, в сравнение с през предходните години. Дори и по този начин, ултраширокоъгълните и перископните камери не са отлични при слаба светлина без статив и ръчна настройка.

Големият проблем с камерата на Xperia 1 IV е новото нарастване с изменчиво фокусно разстояние. Преминавайки стъпка напред към превключваемото фокусно разстояние от предишното потомство, Xperia 1 IV минава безпроблемно през 85 до 125 мм – еквивалент на 3,5-кратно и 5,2-кратно нарастване – без цифрово нарастване. Това е хубаво покритие за изясненост на оптичното нарастване, само че не се показва в изключително огромна смяна в зрителното поле. Можете да се разминете единствено с един обектив, с цел да покриете този диапазон без проблем, като да вземем за пример 4-кратния обектив в Pixel 6 Pro, и настройката не може да обезпечи покритието на огромно разстояние на 10-кратния обектив на Galaxy S22 Ultra. Не се опитвайте да разширявате този обектив над 10x – той не се държи добре.

По отношение на качеството на изображението равнището на рязкост не е толкоз положително, колкото при 24-милиметровите или други перископични фотоапарати, които съм употребявал. Въпреки това обработката на изображенията на Sony е доста по-лека от съвсем всеки различен телефон на пазара и този мек натурален тип може да се отплати при изрязване и редактиране на фотосите ви. За благополучие, възпроизвеждането на цветовете е също толкоз устойчиво, колкото и при главната камера, като обезпечава поредност при прекосяването сред обективите. Перископната камера не може да концентрира на близки дистанции, заради което обективът не е подобаващ за макроснимане. Като цяло това е съблазнителен усет към бъдещето на смарт телефон фотографията, само че поради лимитираната полза на това изменчиво фокусно разстояние, то не е наложителна функционалност в настоящия си тип.

При това изборът на Sony за гъвкаво фокусно разстояние е изработен предвид на портретите, като 50-85 мм са идеални за портретни фотоси, като последното е налично в обектива за нарастване на Xperia. Бих се въздържал обаче от опцията 125 мм, защото тя води до резултат на компресия, който неестествено избутва чертите към центъра на лицето. Sony включва опцията за прибавяне на софтуерно размазване за наблягане на дълбочината на рязкост, което обезпечава прелестно меко боке и светли кръгове, само че е прекомерно жестоко, когато става въпрос за различаване на ръбове, и има податливост да издува светлите сектори. Резултатите са подобаващи за обществените мрежи, само че издават устрема на телефона към професионално равнище. Въпреки това тоновете на кожата и детайлите са отлични.

Тази година Xperia 1 IV разполага с по-голяма 12МР 1/2,9-инчова предна камера, която сигурно покачва качеството на селфи изображенията. Суровите, прекомерно остри изображения от предходната година към този момент ги няма, сменени от по-меки и естествени фотоси с доста по-добър динамичен обсег. Камерата се оправя добре и при по-слаба светлина (но не и на тъмно), макар че ще забележите много звук, който се промъква в по-тъмните зони на сцената. Като цяло това е много порядъчен ъпгрейд, който може да се съпоставя с най-хубавите в сектора.

Sony обаче към момента не е поправила изцяло приложението си Portrait Selfie, в което се намират функционалностите за размазване на боке, оформяне на тона на кожата и лицето. То към момента се затруднява да избере и размаже тъкмо обекти с нещо друго от плосък декор. Цялостното селфи преживяване е функционално и обичайно изглеждащо, само че не толкоз всеобхватно, колкото при други модели.

Всяка от трите задни камери поддържа запис на видео в 4K/120 фрагмента в секунда посредством приложението Video Pro (в приложението за камерата сте лимитирани до 4K/30 или 1080p/60), макар че не можете да сменяте обективите в режим 120 фрагмента в секунда. Качеството на видеото надвишава упованията, като предлага необятен динамичен диапазон, постоянна експозиция и плавна стабилизация, с която не е належащо да се борите. Въпреки това ще забележите прочут звук от перископната камера при слаба светлина и има прескачане и превключване в вероятност при промяна на обективите (макар че този път няма затъмнения). Наистина изобретателните видове ще получат още повече от вариантите за следене на обекти, ръчен фокус и персонализиран баланс на бялото на приложението Video Pro.

Пакетът на фотоапарата на Sony е цялостен с функционалности на професионално равнище

Приложението Photo Pro резервира главните и разширените варианти A/P/S/M, както предходната година, като всичко е подредено на едно място. Основният режим предлага настройки за боке, многокадрови фотоси и баланс на цветовете, до момента в който ръчните контроли дават по-голяма еластичност при ISO, пандиза, EV зоната на фокусиране, измерването, HDR и разнообразни други варианти. Video Pro на Sony има освежен потребителски интерфейс, който доста улеснява намирането на общите контроли за честотата на фрагментите и резолюцията, както и незабавния достъп до плъзгачите за фокуса и фокусното разстояние. И двете приложения са доста мощни, само че не са прекомерно сложни за преодоляване.

Като цяло настройката на фотоапарата на Sony е основана, с цел да имитира работата с Alpha, в комплект с плюсовете и минусите на безогледалните фотоапарати. Невероятният автофокус, превъзходните цветове и променливите фокусни дистанции са чудесни за прилагане, а телефонът прави някои блестящи фотоси. Въпреки това пакетът не обгръща изцяло мощните принадлежности за изчислителна снимка HDR, портрети и нощно снимане, които трансфораха другите смарт телефони в майстори на насочването и снимането, с които свикнахме. Въз основа на отзивите на читателите през миналата година не сме напълно уверени, че това е един от най-хубавите телефони с камера, които можете да си купите.

Софтуер

    Android 12 (актуализиран до Android 13)     Потребителски интерфейс на Xperia     Две години актуализации на операционната система, три години актуализации на сигурността

Sony поддържа банален програмен продукт. Потребителският интерфейс Xperia UI е сходен на стоков Android с минималистично меню с настройки. Xperia 1 IV не разполага с редица извънредни функционалности на Гугъл Pixel, само че Sony предлага голям брой превключватели за екрана, батерията и звука, с цел да ви помогне да настроите телефона по този начин, както ви харесва. Първоначално Sony не беше въвела динамичното тематично оформление Material You, само че то към този момент е интегрирано с актуализацията до Android 13. Sony разчита и на голям брой приложения на Гугъл за съществени услуги, като Photos за галерията и Chrome като браузър по дифолт.

Има няколко авансово конфигурирани приложения, без които бих могъл да се оправя – в това число Amazon Shopping, Prime Video, Фейсбук, Netflix, TIDAL, LinkedIn, Booking.com и YouTube Music. Въпреки че множеството от тях могат да бъдат деинсталирани, Фейсбук, LinkedIn и TIDAL могат да бъдат единствено деактивирани. Sony също по този начин предлага в пакета си приложението Bravia Core, комплектувано с една година гратис наличие за стрийминг, в това число най-новите кино шлагери. Единствената спогодба е, че сте лимитирани до пет блокбъстъра, само че можете да се наслаждавате на безкрайно стрийминг на типичен излъчвания. Това е тип фирмена връзка на Sony, за която от дълго време копнеехме, само че без опция за абонамент, тя не е сурогат на други стрийминг услуги.

Подходът на Sony на равнище операционна система, при който тя не се занимава с нищо, разрешава на компанията да се концентрира върху разнообразните си мултимедийни приложения „ Pro “, а в това потомство има някои забележителни промени.

Като начало, Video Pro има освежен интерфейс, който усилва размера на визьора и улеснява достъпа до значимите ръчен надзор на фокуса и нарастването на обектива. За страдание към момента има моментно прескачане при прекосяване сред обективите на камерата, само че то е усъвършенствано спрямо предходната година. Приложението включва и нови настройки за настройване на стрийминг онлайн към вашия канал в YouTube или услугата RTMP URL, като да вземем за пример Twitch. Като цяло приложението е доста по-лесно за потребление като цяло, до момента в който казусът на потребление на стрийминг онлайн отваря вратата към няколко по-нишови случая на потребление.

По сходен метод Game Enhancer на Sony вкарва поддръжка на стрийминг онлайн към същите услуги. То може също по този начин да поддържа персонализирани оформления на изображенията, чат и настройки на звука за стрийминг. Можете също по този начин да записвате през компютъра си посредством USB-C, в комплект с обособени канали за звука от играта и гласа. Иначе приложението към момента разполага със същите варианти за персонализиране на играта, в това число настройки на продуктивността, освобождение на RAM, аудио еквалайзер, бляскавост и превключватели за вести.

Към Photo Pro и Video Pro (предишното Cinematography Pro) в този момент се причислява Music Pro – самобитен DAW за запис на музика. Това е относително базов комплект, поддържащ до 10 песни, макар че Sony го предлага единствено за вокали и китара. В приложението липсват съществени функционалности като разбъркване на силата на звука, панорамиране или каквито и да било приставки. Вместо това продажната точка е автоматизираната „ студийна конфигурация “, основана на облака, която ползва обезшумяване, обеззвучаване, делене на звука и симулация на микрофон/студио, предопределена да имитира запис в професионално пространство. Приложението включва много лимитирана безвъзмездна пробна версия от 100 MB, която е задоволителна за една или две песни. Съществува главен проект, който усилва този потенциал до 1 GB с спомагателни части от 200 MB, само че не знаем цената и тези права наподобяват много дребни. Въпреки че е комфортно в краен случай, двоумя се, че някой сериозен музикант ще се възползва от ограничавания темперамент на приложението или скъпата абонаментна цена.

Като цяло съм позитивно надъхан, само че не съм изцяло уверен в софтуерното предложение на Sony. Въпреки че мултимедийните приложения са по-добри от всеки път, те от ден на ден се концентрират върху много нишови функционалности, до момента в който телефонът евентуално би могъл да бъде по-приятелски надъхан към елементарните консуматори. Колко консуматори в действителност ще стриймват игрите си? Въпреки че е добре да се обръща внимание на нишата, Sony отделя доста внимание на функционалности, които потребителите може би в никакъв случай няма да употребяват, като в същото време подценява няколко общи функционалности на операционната система, свързани с качеството на живот.

Това, което не е добре, обаче, е предлагането на Sony за единствено две години актуализации на операционната система и три години пачове за сигурност, което е под междинното равнище за толкоз безценен телефон. Със сигурност не е толкоз положително, колкото обещанията на флагманите на Гугъл и Samsung, или даже на техните бюджетни устройства.

В последна сметка

Добър телефон ли е Sony Xperia 1 IV? Абсолютно. Но би трябвало ли да го купите? Само в случай че търсите нещо доста характерно и сте подготвени да платите за него.

Както сме привикнали да чакаме от Sony, Xperia 1 IV въплащава мултимедийна мощност – цялостен с търсени аудио и видео функционалности, обединени в лека софтуерна обвивка. Моделът от 2022 година залага мощно на основаването на наличие в устрема си да се отличи от своя предходник. В обновените му приложения има доста приятни линии, които най-сетне им разрешават да разпрострат капацитета си, а безплатната година Bravia Core е позитивен знак за типа връзки, които Sony би трябвало да употребява, с цел да добави стойност. Това е най-хубавата Xperia до момента, само че това е единствено дребен ъпгрейд и телефонът не е самичък в битката за вашите пари. Не е належащо да сте почитатели на Sony, с цел да оцените, че това е прелестен телефон.

Sony обаче очевидно има поради доста характерен целеви пазар, само че фокусирането върху дребна потребителска база оставя по-широкия пакет да се бори с прекарванията, налични другаде.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР